Creacours

Wat is het ?

Creacours is een community van leerkrachten Frans die samen nadenken over en werken aan creatieve lessen. Deze collega’s ontmoeten elkaar jaarlijks rond een thema en delen materiaal via het online platform van het project.

Waarom dit initiatief ?

We willen iedere dag het beste en het meest attractieve materiaal aan onze leerlingen voorschotelen. Wij zijn met zovele ervaringsdeskundigen bij elkaar en toch hebben we schroom om materiaal - dat vaak bloed, zweet en tranen maar vooral veel ontwikkelingstijd heeft gekost - te delen. Toch kan net het delen van “bonnes pratiques/idées”, toetsen en/of examens, … met collega’s die voor dezelfde uitdagingen staan heel verrijkend zijn en ook heel wat tijd besparen. L’union fait la force!

Voor wie ?

Voor ALLE leerkrachten Frans (secundair en volwassenenonderwijs): jonge of oudere starters, maar evengoed collega’s die al jaren in het vak staan.


Creacours staat dus voor delen, netwerken, inspireren, bruggen bouwen, vernieuwen, uitwisselen.

Een initiatief dat kan leiden tot betere en leukere lessen, tot mooie vriendschappen en tot verrassende inzichten.

Naast de ontmoetingsdagen en het bijhorende uitwisselingsplatform, is er ook de Facebookgroep Creacours waarop we onze vragen met elkaar delen en nuttige informatie publiceren.