Creacours - uitwisselingsnamiddag onder leerkrachten FransDeze activiteit is gratis en enkel toegankelijk voor leden van PROFFF.

Is uw lidmaatschap verlopen? Contacteer ons om het te vernieuwen: profff.vzw@gmail.com

U bent nog geen lid? Schrijf u dan eerst in via de rode knop bovenaan rechts op de homepage  (registreren). Nadat u de bevestiging kreeg dat wij uw lidgeld ontvangen hebben, zal u ook kunnen inschrijven voor de activiteit. 

---------------------------------------------------------------------------


Beste collega

Na een voor velen beklemmende coronaperiode, herademt Creacours letterlijk en figuurlijk met een vierde editie. Omdat leerkrachten, nu nog meer dan anders, nood hebben aan het delen van expertise en “bonnes pratiques”, verwelkomen we jullie graag op 14 september voor een face-to-face uitwisseling met enthousiaste collega’s Frans uit het secundair en het volwassenenonderwijs. We verlaten de corona- en computerschermen en kijken ernaar uit om collega’s weer fysiek te ontmoeten, zonder filter, om zo weer zuurstof te geven aan elkaar.

Deze keer zal de Creacoursnamiddag plaatsvinden in Zaal AthenA van het Koninklijk Atheneum Antwerpen, Franklin Rooseveltplaats 11, 2060 Antwerpen.

Het thema waarrond we deze editie willen werken is feedback in de les Frans. Joëlle De Pessemier (lector SLO Frans KU Leuven, leerkracht Frans « Vita et Pax »-college Schoten, auteur en navormer) start de namiddag met een korte uiteenzetting over het thema. Nadien begint de uitwisseling tussen collega’s om inspiratie en ideeën op te doen en lesmateriaal uit te wisselen (zoveel mogelijk per graad en per handboek). We geloven dat Creacours een basis kan leggen voor een vruchtbare en blijvende samenwerking tussen collega’s Frans, en dit zowel net- als schooloverstijgend.

Programma

  • 13.30 u. Onthaal
  • 14 u. Inleiding
  • 14.15 u.-15.15 u. Uiteenzetting door Joëlle De Pessemier over het thema “feedback in de les Frans”
  • 15.30 u.-17 u. Uitwisseling in groepjes, per graad en per handboek, volgens het BYOD- en DIY-principe (bring your own device & do it yourself)
  • 17 u.-17.30 u. Informele afsluiter

Praktisch

  • Schrijf u in en kies het gewenste niveau (voor 9 september!).
  • Begin september zal u nog een e-mail ontvangen waarin u gevraagd zal worden een aantal praktische zaken door te geven zoals uw concrete lesgroepen, het handboek waarmee u zal werken, enz.
  • Indien u ingeschreven bent, maar u onverwacht toch niet kan komen, gelieve u dan uit te schrijven voor de activiteit. Op die manier behouden we een juist zicht op de deelnemers en kunnen we de groepjes op een adequate manier vormen.

Praktisch


Locatie:Koninklijk Atheneum Antwerpen, zaal AthenA, Franklin Rooseveltplaats 11, 2060 Antwerpen woe 14 Start: woensdag 14 september 2022 13:30
woe 14 Einde: woensdag 14 september 2022 17:30